Постен зрял боб за Бъдни вечер

Боб чорба, постни ястия, постен фасул, боб на фурна, печен боб, фасул, Бъдни вечер

Продукти:
500г зрял фасул (едър)
3 моркова
2 чушки може и сухи
50мл доматено пюре
джоджен, сол


Приготвяне:
Почиствате и измивате фасула.
Слагате го да ври на умерен огън
Почиствате и нарязвате моркова и чушката и заедно с доматеното пюре и джоджена последователно ги прибавяте към средата на готвенето.

Ястието придобива страхотни вкусови качества ако се приготви на бавен огън в калено гърне. Този вкус ще остане дълго в паметта ви най-вече, защото ястието е консумирано в навечерието на най-големия християнски празник Бъдни вечер.

Selo-Banya.com - RSS

Популярни публикации

Лечебни препоръки