Пясък в бъбреците | Билково лечение

Бъбрек, Бъбреци, пясък в бъбреци, бъбречно заболяване, песъчинки в бъбрек, бъбречна криза, заболяване на бъбреците, пясък, камъни в бъбрек, бъбречни камъниПРИ ПЯСЪК В БЪБРЕЦИТЕ
- Глави целина – 2 кг, 1 кг мед, 250 г ленено брашно се смилат. Получената смес престоява 2 седмици на тъмно. Взема се по 1 с. л. 3 пъти дневно преди ядене.
- Ечемик и овес по 2 с. л, листа от леска и корен от троскот по 1 с. л. се заливат с 1,5 л вода. Ври 80-90 минути в добре затворен съд на слаб огън докато остане до 500 мл отвара. Прецежда се гореща. Прибавя се лимонов сок и се пие вместо вода в продължение на 20-30 дни.
- 5 броя „туморчета” (зелени паразитни образувания) от шипков храст, се варят в 500 мл вода. Прецежда се и се пие за деня. Прочиства бъбреците.

ПРОЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА ОТ ТОКСИНИ
- Ориз 3 с. л. се заливат сутрин с вода в буркан. На 24 часа водата се изпива и се налива нова в продължение на 5 дни. На шестия ден отново се долива вода, в която оризът се сварява /без никакви подправки/ и се изяжда на гладно. Не се пие дори вода. Яде се след 4 часа. Прави се 2 седмици, почива се 1 месец и се повтаря.

КЛИМАКС
- Дяволска уста – 4 части, 3 части бял имел, 2 части невен, 2 части глог и 1 част мащерка се разбъркват. От сместа 1 с. л. се залива с 250 мл вода и 10 минути ври на тих огън. След 45 минути се разделя на 3 части и се пие 20 минути след ядене. Пие се 20 дни, почива се 20 дни и ако се налага отново се пие 20 дни.

СПАЗМИ НА ХРАНОПРОВОДА
- Дилянка и страшниче по 30 г, маточина, мента и цвят невен по 50 г се размесват. От сместа 2 с. л. се варят в 500 мл вода. Пие се по 100 мл преди хранене.

ОСТЕОПОРОЗА
- Черупки от яйца се почистват от ципата и се варят или препичат за дезинфекция. Поставят се начупени в буркан и се заливат с лимонов сок. От разтвора се пие по 1 к. л. 2 пъти дневно.

РАНЕН ДИАБЕТ
- Глухарче 1 супена лъжица ври 5 минути в 500 мл вода. Оставя се да кисне още 30 минути и се пие 3 пъти по 150 мл преди хранене.

ОТСТРАНЯВАНЕ НА КАМЪНИ ОТ БЪБРЕЦИТЕ
- Прави се следната атака: сок от 1 лимон сутрин на гладно, хисарска минерална вода над 1 л дневно, 3 чаши билкова отвара и лъжичка солуран.

СИРОП ОТ МАГАРЕШКИ ТРЪН
- 300 цвята (кошничките) от магарешки трън се варят в 6 л вода 1,30 ч. Престояват захлупени 24 часа. Течността се прецежда и се прибавя по 1 кг захар на 1 л течност. Сиропът може да се разрежда, а и да се стерилизира в бутилка. Използва се при болни бъбреци, сърце и за завишаване на имунната защита.

ФРЕНСКА ЗАПАРКА ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА ПАМЕТТА
- Бял равнец, мащерка, слез, горска ягода, босилек и мента се смесват по равни части. Прави се запарка от 2 с. л. от сместа в 200 мл гореща вода. Пие се сутрин в продължение на 21 дни.

ГЛАВОБОЛИЕ
- Две резенчета лимон се намазват с мед и се поставят на слепоочието за около 4 часа. Прави се 4-5 пъти.

ПРИ ХЕМОРОИДИ
- Глава чесън се счуква на каша и в 0,5 л прясно мляко се вари на водна баня докато остане на каша. Проблемните места се мажат с получената жълтеникава кашица.

Selo-Banya.com - RSS

Популярни публикации

Лечебни препоръки