Бял трън, Репей и Глухарче прочестват организма

Билки, билково лечение, билколечение, билков екстракт, билково лекарство, билкарСлед цяла зима ядене на по-малко плодове и на повече месце, след месеци липса на активно движение и разходка на чист (повтаряме – чист) въздух, нормално е да се чувствате като отровени. И сигурно не сте далече от истината. Натрупването на токсини в организма се получава вследствие на неправилно хранене, заседнал начин на живот, употреба на алкохол, пушене и т. н. Резултатът от тези фактори е така наречената автоинтоксикация – натрупване на отровни вещества в организма. Симптомите са: общо неразположение, отпадналост, умора, нарушено храносмилане, честа хрема и кашлица, главоболие, повехнал тен на лицето.
Можете да помогнете малко на организма си и по-специално на органи като черния дроб и бъбреците, да се справят с натрупването на отрови. Освен здравословното хранене, редовните упражнения и пиенето на вода, някои растения също помагат при прочистването на тялото.
БЯЛ ТРЪН
Той е бил известен още на Клеопатра, Марк Антоний и приятелите им, които лекували черния си дроб след тежки гощавки. Белият трън повишава способността на черния дроб да преработва токсините в организма и възстановява увредените чернодробни клетки. Отразява се добре и на жлъчката.
РЕПЕЙ
Използва се като средство за подобряване на състоянието на стомаха и червата. Има леко диуретично действие и потиска развитието на болестотворни бактерии в организма.
ГЛУХАРЧЕ
Също има леко диуретично действие. Стимулира секрецията на жлъчен, стомашен и панкреатичен сок, регулира дейността на червата.

Selo-Banya.com - RSS

Популярни публикации

Лечебни препоръки