Храни вредни за мозъка

Затлъстяване, Диети, отслабване, хамбургер, ходдог, пица, сандвичи, фаст фууд, стомах, мазнини, ястия,


След като са хранили гризачи с пица, хамбургери и дюнери, групата от изследователи от престижния университет са достигнали до заключението, че животните, използвани в изследването, губят бързо интелектуалните си способности и краткосрочната памет, за разлика от онези, които се хранят нормално.

Девет дни след началото на експеримента, лабораторните животни, които са били хранени с фаст-фуд, са започнали да проявяват и физиологични проблеми, уточнява dariknews.bg.
Андрю Мъри, един от авторите на изследването, казва, че богатите на мазнини храни не увеличават само големината на стомаха, но и увреждат и мозъка.

В Европа употребата на мазни храни създава здравословни проблеми с пряко отражение върху функциите на мозъка, като развитието на диабет, напълняването и сърдечните болести. С ограничаването на този вид храни цялостно би подобрило здравословното ни състояние и най-вече интелектуалните ни способности.

Според последните изследвания, в Европа всяко пето дете страда от затлъстяване, пише БГНЕС.* Кулинарни рецепти за разделно хранене
Салата от целина
Салата от тиквички и орехи
Пиле с моркови и гъби
Мусака от зеле, картофи и ориз
Задушени зеленчуци с къри
Предястие с яйца и карфиол
Десерт от тиква и грис с канела

Selo-Banya.com - RSS

Популярни публикации

Лечебни препоръки