Храни които трябва да избягваме

Храни, диета, тлъсто, Месо, местни, продукти, вредни храни, затлъстяване, калории, мазнини, свинско месо, телешко месо, пържолиМазната храна най-често води до затлъстяване, а храната, съдържаща оцветители – до натрупване в организма на отровни вещества. Все пак диетолозите не съветват да се отказваме напълно от тази храна, ако тя е по нашия вкус, но във всички случаи нейната употреба трябва съществено да се ограничи.
За сметка на това има продукти, които трябва изцяло да бъдат изключени от нашето меню, ако действително сме загрижени за своето здраве.

Мазно месо
Много е вкусно, но е и много вредно. Редовната му употреба повишава нивото на холестерол и води до преждевременно стареене и развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Колбаси
Поради някаква причина кренвиршите и саламите се ползват с голяма популярност. Може би защото са по-евтини. Но те съдържат трансгенна соя, скрити мазнини (сланина, свинска кожа), а техният цвят и вкус се дължат на действието на различните ароматизатори, набухватели и оцветители.

Майонеза и кетчуп
Освен че е голяма заплаха за теглото, поради високото си съдържание на мазнини майонезата е вредна и за цялостното ви здраве, защото съдържа много оцветители, подсладители, консерванти и т.н. Към този продукт може да се прибави и кетчупът, който съдържа не по-малко оцветители и генно модифицирани компоненти.

Чипс
Чипсът е различни видове, но всички те са съчетание основно на въглехидрати и мазнини, богати на оцветители и вкусови заместители.

Сол
Прекомерната(!) употреба на сол е сериозен удар за организма. Тя води до повишаване на кръвното налягане, нарушения в солно-киселинния баланс и натрупването на токсини. Не напразно солта е наречена “бялата смърт”.

Шоколадови, дъвчещи бонбони, близалки и др.
Те представляват ненужно количество калории, захар, химикали, оцветители, ароматизатори, заместители и генно модифицирани компоненти.

Алкохолни напитки
Първо алкохолът сам по себе си е калоричен, а това означава, че е опасен за вашата фигура и второ - дори в малки дози той възпрепятства усвояването на витамините и останалите хранителни вещества. Говорейки за отказ от алкохола, специалистите имат предвид най-вече концентратите.

Сладки газирани напитки
Напълно безумната от гледна точка на правилното хранене смес от захар, газ и химикали, може за много кратко да разпространи из целия организъм вредни вещества. В газираните напитки има твърде високо съдържание на захар и те не са в състояние да утолят жаждата, но затова пък способстват за покачването на килограмите.* Кулинарни рецепти за разделно хранене
Салата от целина
Салата от тиквички и орехи
Пиле с моркови и гъби
Мусака от зеле, картофи и ориз
Задушени зеленчуци с къри
Предястие с яйца и карфиол
Десерт от тиква и грис с канела

Selo-Banya.com - RSS

Популярни публикации

Лечебни препоръки