Болки в ушите | Кръвотечение от носа

Болно ухо, Болка в ухото, болки, ушна мида, ушите, болести, заболяване, лечение на болно ухо, УНГБОЛКИ В УШИТЕ
Чист восък се разтваря на водна баня. Бинт или плат с дължина 10 см и ширина 1 см се напоява с разтопения восък и се навива върху молив или друг предмет така, че да се получи фуния. Изстиналата фунийка се поставя в ухото и се запалва. Правят се 5-6 процедури за изтегляне на гнойта от ухото.
Листа от дебела Мара 10-15 броя и праз лук се нагряват докато омекнат. Изстискват се и от получения сок се капва по 1-2 капки в ушите 7-8 дни.
Сокът от препечен праз лук се прецежда и се капва по 1 капка в ухото, от което тече гной.
В отрязаната половинка ябълка, изчистена от семето, се слага бял тамян и се пече. Изпечената ябълка се изстисква и от сока се капва по 1-2 капки в ушите 7-8 дни.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ
Цвят невен се запържва в свинска мас до златисто кафяв цвят. С отцедените цветове се прави лапа върху вените. Към запържената свинска мас се добавя мед (на 2 с. л. мас 1 с. л. мед) и се бърка до получаване на кремообразна смес. По 1 път на ден сместа се втрива във вените. Прави се в продължение на 15 дни.
Свински бял дроб се реже на тънки филийки и се налага върху вените. След 10 дни процедурата се повтаря. Може да се поръси със сяра на прах. Държи се цяла нощ.
Три ябълки се заливат с 1 л вряла вода в емайлиран съд и престояват 3 часа. Прецежда се и се взима 3 пъти по 50 г 30 мин. преди хранене в продължение на 20 дни.

КРЪВОТЕЧЕНИЕ ОТ НОСА
Еньовче 2-3 стръка ври в 500 мл вода, докато остане наполовина. Пие се като чай и се смърка през носа.

ХЪЛЦАНЕ
Настъргват се 1-2 глави лук, сокът им се изстисква и се пие по 1 с. л. 3-4 дни.

ЗА АПЕТИТ
Пие се по 1 винена чаша чай от риган или от синя тинтява 3 пъти ядене, 10-15 дни.

ГАСТРИТ
В еднолитрово шише се сипва ситно нарязан червен кантарион и се залива със зехтин. Престоява 20 дни на слънце, като периодично се разклаща. Прецежда се и се пие по 1 с. л. обед и вечер 30 мин.

Selo-Banya.com - RSS

Популярни публикации

Лечебни препоръки